Ontplooi jezelf via een zinvol engagement bij Samana

Ziek worden opent nog te vaak de deur naar eenzaamheid. En daar wil Samana verandering in brengen.

Met vakanties op maat, vormingen, ontspannende uitstappen, huisbezoeken en tal van andere activiteiten, zet Samana mensen die door ziekte geraakt zijn, weer in hun kracht. En de draaiende motor achter dit alles? Dat zijn onze vrijwilligers.

Engagement op maat van jouw talent en interesses

Als vrijwilliger bij Samana engageer je je op basis van je persoonlijke interesses en vaardigheden. Daarbij kan je zelf bepalen hoeveel tijd en energie je aan dat engagement besteedt en wat je precies wel of niet wil doen. De rijke variatie aan activiteiten en projecten zorgt ook voor een rijke variatie aan rollen die je als vrijwilliger kan invullen.

Een greep uit het vele vrijwilligerswerk:

  • je haalt mensen uit hun isolement door hen af en toe te bellen, een bezoekje te brengen of samen een leuke activiteit te beleven;
  • je ontvangt jonge chronisch zieke mensen tijdens de cursussen en infosessies van Samana en helpt hen, samen met de lesgever, op weg;
  • je organiseert en begeleidt creatieve, culturele of ontspannende activiteiten voor mensen met een chronische ziekte;
  • je begeleidt mensen die extra ondersteuning nodig hebben tijdens hun Samanavakantie in het binnen- en/of buitenland;
  • je ondersteunt mantelzorgers met een luisterend oor, of brengt hen met elkaar in contact door ontmoetingsmomenten en groepsactiviteiten te organiseren;
  • je brengt boodschappen mee voor iemand uit je buurt die wegens ziekte niet meer naar de winkel kan.

De kracht van samen

Samana heeft de ambitie om zo persoonlijk mogelijk in te spelen op de individuele wensen, noden en verlangens van langdurig zieke mensen en mantelzorgers. Daarom is iedere helpende hand ook meer dan welkom. De kracht van vele mensen samen maakt dat we een positief verschil kunnen maken.

Wil ook jij jezelf ontplooien via een zinvol engagement dat energie geeft? Meld je hieronder aan als vrijwilliger en samen bekijken we hoe we jouw rol als vrijwilliger bij Samana kunnen vormgeven.

  • We maken graag even kennis via een telefoongesprek. Het doel hiervan is om je vooraf wat beter te leren kennen en te samen te bekijken hoe we jouw rol als vrijwilliger het best kunnen invullen.
  • Vul hier het e-mailadres in waarmee we jou mogen contacteren.
  • De gevraagde informatie zal uitsluitend gebruikt worden om je op de hoogte te houden van onze activiteiten en publicaties. Ze wordt in geen geval aan derden meegedeeld. Je hebt het recht kennis te nemen van jouw gegevens die in onze bestanden werden opgenomen. Je kan ook jouw gegevens kosteloos laten verbeteren of schrappen. Zonder jouw uitdrukkelijke toestemming kunnen jouw gegevens niet doorgegeven worden. Jouw gegevens worden geschrapt wanneer je niet meer deelneemt aan onze activiteiten.