Duovrijwilliger

Betekenisvolle één-op-ééncontacten met iemand waarmee het goed klikt: dat is de Samana Duowerking.
De ene helft van het duo is een vrijwilliger, de andere is iemand die zich alleen voelt en moeite heeft om sociaal contact te leggen.

De duowerking brengt mensen met een chronische ziekte of zorgnood, mantelzorgers en vrijwilligers met elkaar in verbinding.  Op basis van gedeelde interesses, leeftijd en woonplaats gaan we op zoek naar twee mensen die bij goed elkaar passen om samen fijne dingen te gaan doen.

Wat wordt er verwacht?

Samana biedt verschillende types van duowerking aan en dit kan per provincie verschillen. Enkele initiatieven binnen de duowerking:

  • Buddy werking: Personen met een psychische kwetsbaarheid worden gekoppeld aan een vrijwilliger die met hen op pad gaat. Deze vorm van duowerking is in samenwerking met Buddywerking Vlaanderen.
  • Telefonisch huisbezoek: de vrijwilliger belt geregeld de andere persoon op voor een babbel.
  • Duo’s die samen op stap gaan: je gaat samen regelmatig dingen doen, waar jullie beiden deugd van hebben. Dat kan gaan van samen een wandeling maken, iets gaan drinken of een museum bezoeken, tot actief samen sporten of je creatief uitleven in een gezamenlijk project.

Waar?

Afhankelijk van je engagement spreek je telefonisch af of op een locatie in jouw buurt.

Tijdsbesteding

Je houdt regelmatig contact met de andere. Als duo bepalen jullie zelf hoe vaak.
Minimum 2 maandelijks.

Getuigenis van een duovrijwilliger

Duovrijwilliger Vera samen met Lieve

“Er wordt bij Samana heel veel werk gestoken in welk karakter bij wie past. En kijk, bij mij en Lieve klopte dat plaatje perfect. We zijn allebei actieve mensen. Zet ons geen twee uur tegenover elkaar met een kopje koffie. Maar samen wandelen, schaatsen, gaan shoppen of een musical of festival bezoeken, daar vinden wij echt plezier in. Vroeger planden we onze afspraken keurig in, dat gaf een fijne regelmaat. Nu bellen we elkaar ook al eens door de week, gewoon om te horen hoe het gaat. Precies zoals het er in een toffe vriendschap aan toegaat. Dat ik voor Lieve – en zij voor mij – zoiets kan betekenen, is eigenlijk fantastisch.”

Andere vormen van vrijwilligerswerk bij Samana

Buurtvrijwilliger

Buurtvrijwilliger

Help mee bouwen aan een warme buurt.

Lees meer
Vakantievrijwilliger

Vakantievrijwilliger

Maak samen met andere vakantievrijwilligers onze reizen compleet.

Lees meer

Onthaalvrijwilliger bij vormingen

Je bent gastheer of -vrouw en helpt deelnemers op weg tijdens cursussen en infosessies.

Lees meer