Buurtvrijwilliger

Wat wordt er verwacht?

Je helpt mee bouwen aan een warme buurt samen met een groep vrijwilligers uit jouw buurt. Je brengt regelmatig een bezoek aan huis, je organiseert mee activiteiten die mensen met elkaar verbinden of je doet een boodschap voor diegene die zelf niet meer naar de winkel kan.

Waar?

Op de Samana-locatie of bij een persoon met een chronische ziekte in jouw buurt.

Wanneer?

Zelf te bepalen in samenspraak met de vrijwilligerswerking uit jouw buurt.

Getuigenissen van andere buurtvrijwilligers

“In onze kern organiseren we regelmatig een bingodag. We voorzien drank en taart, sturen uitnodigingen uit, de klaarzetploeg zet de zaal goed … We zorgen ervoor dat elk lid van onze kern die wil komen, kan komen. Ook al is hij of zij slecht te been. Dan haal ik of een andere vrijwilliger hem of haar op. Tijdens deze bingodagen hebben we altijd veel volk. Een zaal vol mensen die gespannen de cijfertjes afwachten. Er zijn er die winnen, er zijn er die niet winnen, maar dat maakt niet uit. De pret is er wel. Na de bingo gaan de decibels de hoogte in, de deelnemers beginnen gezellig te kakelen. Ik geniet er enorm van als ik zie dat de deelnemers er helemaal in opgaan, plezier maken en leuke contacten hebben met elkaar. “

 

“Op een uitstap van onze kern naar zee was ik op wandel met iemand in de rolwagen die niet veel meer buiten komt. Bij thuiskomst, bij het afscheid nemen, werd mevrouw heel emotioneel en zei tegen me: “Bedankt voor deze mooie dag, want zonder jullie – en zeker zonder jou – kon ik dit niet meer doen. Door deze mooie dag, heb ik terug wat moed en voel ik blijdschap. Dat is lang geleden.” Het was voor mij een vermoeiende dag, maar mijn moeheid verdween op slag. Ik was ook gelukkig.”

Andere vormen van vrijwilligerswerk bij Samana

Duovrijwilliger

Hou iemand met zorgbehoeftes of een chronische ziekte gezelschap.

Lees meer
Vakantievrijwilliger

Vakantievrijwilliger

Maak samen met andere vakantievrijwilligers onze reizen compleet.

Lees meer

Onthaalvrijwilliger bij vormingen

Je bent gastheer of -vrouw en helpt deelnemers op weg tijdens cursussen en infosessies.

Lees meer