Onthaalvrijwilliger bij vormingen

Wat wordt er verwacht?

Je bent de gastheer of gastvrouw tijdens de cursussen en infosessies voor mensen met een chronische ziekte of mantelzorgers.
Je helpt iedereen op weg en helpt deelnemers als ze specifieke noden hebben.

Waar?

Op de Samana-locatie in jouw buurt.

Wanneer?

Enkele sessies of activiteiten per kwartaal.

Getuigenissen van vormingsvrijwilligers

 “In mijn zoektocht naar vrijwilligerswerk botste ik op het cursusaanbod van Samana. Dit sprak me onmiddellijk aan. Zaken organiseren en zorgen dat iedereen zijn of haar plek vindt, is me op het lijf geschreven. Wat me opviel is het onderling respect tussen alle aanwezigen, zij het deelnemers, vrijwilligers of lesgeefster. De moed die sommige deelnemers uitstraalden ondanks hun beperking, gaf mezelf moed en voldoening. Ik kreeg zo ook de smaak te pakken en hoop nog lang mee te kunnen draaien als vrijwilliger binnen Samana.”

 

“Ik mocht via Samana gastles geven aan een hogere school. Ik kwam die dag iets later toe dan verwacht door externe omstandigheden. Uiteraard voelde ik me enorm zenuwachtig. We liepen door de gangen naar het klaslokaal en mijn hart klopte toch wel in mijn keel. Maar toen ik aan de les begon viel die stress meteen van me af. Na afloop dacht ik bij mezelf ‘ je hebt het toch maar gedaan ‘. Achteraf reageerde mijn familie ontzettend warm op deze ervaring. Ze zagen en zien me meer en meer openbloeien en dat maakt hen ook gelukkig.”

 

“Samana gaf me de kans  om de veranderingen in mijn leven weer wat op rails te krijgen en ondanks mijn beperkingen er leren mee om te gaan. Hierin leerde ik dat ik ondanks mijn chronische ziekte en mijn beperkingen die confronterend blijven er een weg is naar heelheid en kracht!”

Andere vormen van vrijwilligerswerk bij Samana

Buurtvrijwilliger

Buurtvrijwilliger

Help mee bouwen aan een warme buurt.

Lees meer

Duovrijwilliger

Hou iemand met zorgbehoeftes of een chronische ziekte gezelschap.

Lees meer
Vakantievrijwilliger

Vakantievrijwilliger

Maak samen met andere vakantievrijwilligers onze reizen compleet.

Lees meer