Het Samana Theaterproject zet je talenten opnieuw in de verf

Ziek zijn of chronische pijn kan je leven overnemen. Het lijkt dan soms dat er buiten het ziek zijn niets meer is. Je talenten komen door de dagelijkse zorgen op de achtergrond. Soms zo ver, dat ze vergeten raken…

Anatomie van pijn

Samana zet, samen met NTGent, een sociaal artistiek project in de steigers. Mensen met een chronische ziekte of pijn maken, vanuit hun ervaring, samen een theatervoorstelling. Het wordt gegarandeerd een productie die Vlaanderen zal beroeren!

In deze productie gaat regisseur Lies Pauwels op zoek naar de uiteenlopende wijzen waarop pijn zich zoal manifesteert, maar ook naar ervaringen van de mensen die deze pijnen moeten ondergaan: omdat ze met een specifieke aandoening zijn geboren, of omdat ze in de loop van hun leven een chronisch patiënt zijn geworden. De cast van deze productie bestaat uit ervaringsdeskundigen (mensen met een chronische ziekte) en professionele acteurs met een affiniteit met het thema.

Mis de première niet!

  • Donderdag 12 december 2019 – NTGent Schouwburg
  • Tickets te verkrijgen op de website van NTGent

Spiegelproject

Naast de theaterproductie zetten we samen met NTGent ook een neventraject op. In een spiegelproject, dat zijn apotheose kent in de week van 2 december 2019, zullen pijnpatiënten hun verhaal in een repetitieproces en toonmoment gieten. Zo belooft deze samenwerking een boeiend tweeluik te vormen met Anatomie van pijn.