Studie zoekt mantelzorgers

Wij krijgen vaak aanvragen binnen van mensen die voor een eindwerk, studie, … de hulp kunnen gebruiken van mantelzorgers. Op deze pagina vind je ze allemaal verzameld. Herken jij je in een van de omschrijvingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Onderzoek Jonge Mantelzorgers

Liesbeth Van Dorpe is 2de masterstudent klinische orthopedagogiek en disability studies aan de UGent. Ze is op zoek naar jonge mantelzorgers voor haar masterproef.

Wie? Jongeren tussen de 14 en 23 jaar oud die samenwonen met een ouder met extra ondersteuningsnoden. Het kan gaan over een psychische/psychiatrische kwetsbaarheid, een fysieke beperking, een ziekte (vb; kanker, ALS, MS, Parkinson, (jong) dementie,…), een hersenletsel, een middelenafhankelijkheid, enz. Deze jongeren mogen ook op kot zitten, zolang hun domicilie bij de ouders staat komen ze in aanmerking voor het onderzoek.

Waar? De participanten kunnen naar regio Gent komen voor een focusgroep.

Waarover? Hoe hebben deze jongeren de corona-pandemie ervaren. Er wordt niet enkel gefocust op de moeilijkheden maar ook de kansen en leermomenten die ze ervaren hebben gedurende deze periode.

Meer info

Flyer

Brief voor jongeren

Brief voor ouders

Contact: Liesbeth.vandorpe@Ugent.be of 0494655198

Onderzoek naar de ervaring van mantelzorgers en hun arbeidssituatie

Elise Gabriels zoekt mantelzorgers voor haar masterproef over de combinatie tussen werken en zorgen. Dit is voor mantelzorgers vaak zwaar. Ze wil onderzoeken hoe de werkplaats van de mantelzorger deel kan uitmaken zijn of haar ondersteunend netwerk.

Ze zoekt mantelzorgers voor diepte-interviews om volgende onderzoeksvraag te beantwoorden: “Ervaren mantelzorgers hun arbeidssituatie als compassievol en welke aanpassingen zijn nodig om meer compassievolle arbeidssituaties te creëren?”

Ben jij mantelzorger en combineer je werk en de zorg voor een dierbare binnen de context van levenseinde (zorg gedurende het verloop van een terminale aandoening of in een palliatieve fase)?. Of heb je dit in het verleden gecombineerd?

Het interview duurt een uurtje.

Contact en info: Elise.Gabriels@vub.be

Thesis: “Gevolgen bij het opnemen van de zorg voor een naaste met Alzheimer voor de mantelzorger’.

Oona Bakker en Lies Vercauteren  zijn masterstudenten Sport- en Bewegingswetenschappen aan de KU Leuven.

Ze zijn op zoek naar mantelzorgers die een vragenlijst willen invullen over ‘mantelzorg voor personen met de ziekte van Alzheimer’.
Link naar de vragenlijst