#MeestersInSamenleven

Spread the word! Hoe maak jij dagelijks het verschil in onze samenleving? ‘De Vlaamse Meesters – uit heden en verleden en in alle creatieve richtingen – moeten het uithangbord worden van de grootsheid die Vlaanderen in zich heeft,’ stelt het Vlaamse Regeerakkoord als startpunt voor het onderdeel Cultuur.

250.000 Meesters in Samenleven

Met onze 250.000 vrijwilligers voelen wij, het sociaal-cultureel werk en de amateurkunsten, ons een volwaardig onderdeel van die Vlaamse Meesters. Meer nog, zonder schroom claimen we de titel ‘Meesters in Samenleven’. Verbindend, inspirerend, kritisch, innovatief, inclusief en met veel passie staan we met onze beide voeten in de Vlaamse en Brusselse samenleving en geven we die, samen met meer dan 10.000.000 deelnemers aan sociaal-culturele activiteiten en ruim 2.000.000 mensen met een kunstpassie, dagelijks vorm.

Dat de Vlaamse Regering nu met de zoveelste besparingsoefening aan komt zetten, dreigt de kracht van al deze vrijwilligers, al deze organisaties en dus ook van de samenleving af te breken. Het zoveelste wagonnetje dat aan de jarenlange besparingstrein wordt gehangen, zou wel eens het wagonnetje te veel kunnen zijn Daarom willen we van ons laten horen. En dat door onze kracht in de verf te zetten, door uit te beelden wat die 250.000 Meesters in Samenleven echt betekenen in onze maatschappij.

De Federatie maakte dit filmpje dat, met een kwinkslag, de link legt tussen de Vlaamse Meesters en onze Meesters in Samenleven.

Aan de hand van een aantal sprekende beelden uit de dagelijkse praktijk van sociaal-cultureel werk en amateurkunsten, tonen we de kracht van onze 250.000 vrijwilligers, onze 250.000 Meesters in Samenleven. En stellen we duidelijk aan de kaak dat een zoveelste besparing op ons géén optie is.

Wat kan jij doen?

Deel je eigen getuigenis op sociale media. Op welke manier maakt jouw organisatie dagelijks het verschil in de samenleving?

Kies een filmpje, foto, quote of product dat je graag in de verf wil zetten en deel het met je eigen boodschap op Twitter, Facebook, Instagram of in je nieuwsbrief.

Je kiest zelf wat je boodschap inhoudt: wil jij graag een vuist maken, doe gerust. Hou je het voorlopig liever hoopvol, geen probleem. Ga je voor humor of een kwinkslag, wij gaan je niet tegenhouden.

Gebruik bij al je berichten de hashtag #Meestersinsamenleven

En verwijs ook telkens naar de pagina van De Federatie met alle info over het Vlaamse Regeerakkoord: https://www.defederatie.org/vlaams-regeerakkoord

Natuurlijk mag je ook ons filmpje gretig delen en gebruiken om je boodschap kracht bij te zetten.