Taakafspraken bij mantelzorg

Een mens is een gewoontedier. Mensen blijven graag zo lang mogelijk thuis wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving. Voor wie zorg nodig heeft, is dit niet anders. Ook zorgbehoevende personen willen liefst zo lang mogelijk thuis blijven, omringd door vertrouwde spullen en mensen.

Thuis blijven wonen, ook als je niet meer alles zelfstandig kan, is maar mogelijk als je kan rekenen op andere mensen. Deze mensen nemen elk verschillende taken op hun schouders. Het is belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden tussen alle betrokkenen. Met goede afspraken vermijd je onduidelijkheden en misverstanden.

In deze steekkaart  vind je tips die je op weg kunnen helpen.

Bestel hier uw exemplaar

  • De gevraagde informatie zal uitsluitend gebruikt worden om je op de hoogte te houden van onze activiteiten en publicaties. Ze wordt in geen geval aan derden meegedeeld. Je hebt het recht kennis te nemen van jouw gegevens die in onze bestanden werden opgenomen. Je kan ook jouw gegevens kosteloos laten verbeteren of schrappen. Zonder jouw uitdrukkelijke toestemming kunnen jouw gegevens niet doorgegeven worden. Jouw gegevens worden geschrapt wanneer je niet meer deelneemt aan onze activiteiten.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.