Buitenshuis werken en mantelzorg

Of je nu een baby krijgt, een kind met een ernstige handicap thuis wil verzorgen of mantelzorger wordt voor iemand uit je nabije omgeving, altijd opnieuw stelt zich de vraag in hoever jij bereid bent jouw leven (gedeeltelijk) aan de kant te schuiven om de zorg voor iemand op te nemen.

Mantelzorger zijn hoeft niet persé een ‘of-of’ situatie te zijn. Dat is bijvoorbeeld zo wat de keuze betreft tussen buitenhuis werken en thuisblijven. Je kan perfect ook de zorg voor iemand opnemen, terwijl je toch buitenshuis blijft werken. Hier zal uiteraard een tol voor worden betaald, maar dat doe je evengoed wanneer je je werk opgeeft. Kwestie is van de dingen rustig tegen elkaar af te wegen en uit te zoeken welke mogelijkheden er van buitenaf worden geboden.

Deze steekkaart wil je hierbij op weg helpen.

Bestel hier uw exemplaar

  • De gevraagde informatie zal uitsluitend gebruikt worden om je op de hoogte te houden van onze activiteiten en publicaties. Ze wordt in geen geval aan derden meegedeeld. Je hebt het recht kennis te nemen van jouw gegevens die in onze bestanden werden opgenomen. Je kan ook jouw gegevens kosteloos laten verbeteren of schrappen. Zonder jouw uitdrukkelijke toestemming kunnen jouw gegevens niet doorgegeven worden. Jouw gegevens worden geschrapt wanneer je niet meer deelneemt aan onze activiteiten.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.