Samen sterk

Bestuursvrijwilliger Communicatie

Op zoek naar een vrijwillig engagement waarbij je een verschil kan maken voor mensen die getroffen zijn door een langdurige ziekte en hun mantelzorgers? Heb je kennis, inzicht en ervaring in promotie- en communicatieprocessen? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om de Strategische Commissie Communicatie van Samana te komen versterken.

Over Samana

Samana is een vereniging van en voor mensen met een chronische ziekte of zorgbehoefte en hun mantelzorgers. Samen met meer dan 26 000 vrijwilligers biedt Samana een helpende hand om de levenskwaliteit van deze twee doelgroepen te verbeteren. Dit met vakanties op maat, vormingen, activiteiten met lotgenoten, belangenbehartiging en zoveel meer.

De werking van Samana draait dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers. We hechten daarom veel belang aan de participatie van vrijwilligers in de beleidsmatige processen van onze organisatie.
De strategische aanbevelingen voor de verschillende werkterreinen van Samana worden gemaakt in ‘strategische commissies’. De Raad van Bestuur neemt de finale beslissingen op basis van deze aanbevelingen. Deze commissies bestaan voornamelijk uit vrijwilligers, onder begeleiding van enkele beroepskrachten van Samana vzw.

Voor de communicatiewerking zijn we op zoek naar meerdere vrijwilligers die deze strategische commissie willen komen versterken.

Gewenst profiel

We zoeken gemotiveerde en geëngageerde vrijwilligers met verschillende achtergronden die zich willen inzetten voor een inclusieve samenleving met specifieke aandacht voor mantelzorgers en mensen met een zorgnood.

  • Je hebt affiniteit met en kan je plaatsen in de leefwereld van mantelzorgers en/of mensen met een langdurige ziekte.
  • Je hebt ervaring in een promotie- en communicatiewerking.
  • Je kan beleidsmatig en strategisch denken.
  • Je bent in staat om in je rol als bestuursvrijwilliger los te koppelen van je andere (professionele) activiteiten en persoonlijke ervaringen. Je stelt kortom de belangen van Samana vzw voorop.
  • Je bent democratisch ingesteld, luistert actief en kan tot een compromis komen.

Taakomschrijving

  • Samen met de andere leden van de strategische commissie communicatie, zet je de strategische communicatielijnen uit van onze organisatie.
  • Je kan je engageren voor vijf bijeenkomsten per jaar, gedurende een dagdeel in de vooravond.
  • Deze bijeenkomsten kunnen op locatie en digitaal plaatsvinden.

Interesse?

Voor meer informatie kan je terecht bij Johan Tourné: johan.tourne@samana.be, 0476 46 67 69.

Klaar voor de volgende stap? Stuur ons een mail met jouw motivatie en een overzicht van jouw ervaring naar johan.tourne@samana.be.