Mantelzorg

Ontdek Mantelkracht: jouw steun in de rug

Heb je het gevoel dat je vastzit in de uitdagende wereld van mantelzorg? Zoek je steun, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is Mantelkracht misschien wel precies wat je nodig hebt. Onze cursus biedt een unieke en ondersteunende omgeving voor mensen zoals jij, die dag in dag uit zorgen voor een geliefde.

Mantelkracht is een coachingprogramma dat de draagkracht van mantelzorgers wil verhogen. Het is gebaseerd op 5 pijlers: langdurig en frequent samenkomen, groeps- en individuele bijeenkomsten, positief en waarderend samenwerken, een voortdurende inbreng van de mantelzorgers, en een mix van activiteiten.

Eén van onze deelnemers, Elise deelt haar ervaring: “Ik heb deelgenomen aan Mantelkracht in een zoektocht naar steun, steun op welke manier dan ook. Alleen al het gevoel dat je niet alleen bent, maakt een wereld van verschil.”

“Ik zorg al meer dan 12 jaar voor mijn man. Het was een uitdaging om te balanceren tussen zorgen voor hem en voor mezelf zorgen. In mijn zoektocht naar steun kwam ik bij Mantelkracht terecht. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten, maar ik was vastbesloten om elke vorm van steun aan te grijpen.

Mantelkracht heeft me op verschillende manieren geholpen. Het heeft me geleerd om anders te communiceren met iedereen om me heen. Voorheen hield ik alles voor mezelf, maar nu durf ik mijn gevoelens en behoeften te uiten. Ik besefte ook het belang van zelfzorg. Als ik niet goed voor mezelf zorg, kan ik ook niet goed voor anderen zorgen. Dat besef heeft me geholpen om prioriteit te geven aan mijn eigen welzijn.

"Ik besef nu ook het belang van zelfzorg. Als ik niet goed voor mezelf zorg, kan ik ook niet goed voor anderen zorgen."

Een van de meest waardevolle lessen die ik heb geleerd, is om te zoeken naar de kleine dingen die vreugde brengen in het dagelijks leven. Een voorbeeld hiervan is een moment waarop ik thuis in de veranda zat en een roodborstje in de tuin zag rondspringen. Dat eenvoudige tafereel bracht een glimlach op mijn gezicht en herinnerde me eraan om te genieten van de kleine geluksmomenten.

Mantelkracht heeft me geholpen om mijn eigen kracht te vinden te midden van mijn zorgtaken. Het heeft me de tools gegeven om beter voor mezelf te zorgen en mijn welzijn te prioriteren. Dankzij deze ervaring voel ik me sterker en veerkrachtiger dan ooit tevoren.”

Mantelkracht is een coachingstraject dat bestaat uit een 6-tal groepssamenkomsten van 3 uur (en 2 individuele sessies).  De inhoud van de sessies wordt mee aangestuurd door de mantelzorgers zelf.

Wil jij ook de steun en kracht vinden om jouw mantelzorgreis te verlichten? Schrijf je dan nu in voor Mantelkracht en ontdek hoe ook jij kunt gedijen in je rol als mantelzorger.