Samana winkelbus in Diksmuide

Voor minder mobiele mensen is het niet altijd eenvoudig om zelf boodschappen te doen. Buurtwinkels verdwijnen en grote supermarkten liggen soms veraf. Zij moeten beroep doen op familie of thuiszorgdiensten om voor hen naar de winkel te gaan. Vaak een prima oplossing. Alleen, zelf je boodschappen uitkiezen of nieuwe producten ontdekken kan dan niet meer.

Daarom lanceerde Samana in 2019 de Samana winkelbus. Deze rolstoeltoegankelijke bus brengt je gratis naar een supermarkt in je buurt. Je krijgt alle tijd om rustig je boodschappen te doen en nadien brengt de winkelbus je weer terug.

Sinds 2019 actief in Antwerpen, nu ook in Diksmuide

De bus rijdt al sinds 2019 in Antwerpen en wordt nu ook als proefproject opgestart in Diksmuide. Daar kan je vanaf januari 2022 gratis meerijden vanuit Esen, Vladslo en Beerst naar jouw winkel naar keuze. Week om week wordt er namelijk naar een andere winkel gereden (het winkelcomplex, Colruyt, Aldi, Delhaize, Lidl). We halen je thuis op. De winkelbus is voorzien van een rolstoellift, dus ook mensen die minder mobiel zijn, hebben de mogelijkheid om mee te rijden met het winkelbusje. Je krijgt dan voldoende tijd om rustig te winkelen, waarna we jou ook weer thuis afzetten.
Deze Samana Winkelbus rijdt in Diksmuide elke vrijdag. Eenmaal in de voormiddag en eenmaal in de namiddag. Je plekje reserveren op de winkelbus kan elke werkdag via het Samana telefoonnummer 051 75 00 37 of 051 70 30 74 of mail naar westvlaanderen@samana.be.

We starten dit proefproject nu in de deelgemeenten Esen, Vladslo en Beerst. Na enige tijd evalueren we en bekijken we of het mogelijk is om de route uit te breiden naar de andere deelgemeenten van Diksmuide.

Met dank aan

De winkelbus wordt mogelijk gemaakt door TWS Projects dat ondersteuningsprojecten opzet voor maatschappelijke organisaties en hiervoor samenwerkt met ondernemers met het hart op de juiste plaats. Meer dan 25 Diksmuidse ondernemers stappen mee in het project.

Vrijwilligers gezocht

Samana is nog op zoek naar enkele vrijwillige chauffeurs die het busje vanaf januari willen besturen. Meer info kan je vinden in de vacature. Interesse? Stuur een mail naar aanbod.wvl@samana.be of bel naar 051 75 00 37.