Vakanties en cursussen voor mensen met kanker

Samana heeft een bijzonder aanbod voor mensen met kanker

Samana verenigt chronisch zieke mensen, vrijwilligers en mantelzorgers. Met een gedifferentieerd aanbod verstevigt Samana de weerbaarheid en het sociaal weefsel van chronisch zieke mensen, zorgbehoevende personen en hun mantelzorgers.

Omdat steeds meer mensen geconfronteerd worden met kanker, heeft Samana ook een specifiek aanbod voor mensen met kanker. Dit gaat van een cursus over het thema kanker tot vakanties specifiek voor deze doelgroep.

Samana ondersteunt mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking en mantelzorgers in het blijven reizen, het ontdekken van de wereld, op adem komen en herbronnen. Ook contact met mensen in een gelijkaardige situatie staat centraal. Net zoals een goede zorgondersteuning door deskundige vrijwilligers en verpleegkundigen.

Speciaal voor mensen met kanker organiseert Samana,in samenwerking met Kom Op Tegen Kanker, vier vakanties. Op deze vakanties staat ‘me time’ centraal. Tot rust komen aan de zee, er even tussenuit zijn, genieten van een drankje op een zonnig terras, yoga… Vrijwilligers zorgen ervoor dat alles zo ontspannen mogelijk verloopt, zodat iedere deelnemer ultiem kan ontspannen.

Getuigenis

Twee maanden nadat Jozef met pensioen ging, kreeg hij de diagnose longkanker. Het pensioen moest een tijd van genieten worden. Het werd echter een opeenvolging van onderzoeken, operaties en verschillende behandelingen.

Jozef en zijn vrouw Nicole nemen al enkele jaren deel aan de vakanties die Samana speciaal voor mensen met kanker vakanties organiseert. Jozef: ”We komen daar steeds thuis en dat heeft alles te maken met de geweldige inzet van de vakantieverantwoordelijken en de vrijwilligers. Niets is hen teveel om het ons naar onze zin te maken. Zij staan altijd klaar om onze wensen mogelijk te maken. Er is ook een fijn en gevarieerd aanbod van activiteiten, dat in alle vrijheid wordt aangeboden. Maar ook wanneer je er liever op eigen houtje op uit trekt, kan dat. En als dat nodig is, zal een vrijwilliger je vergezellen. Dat geeft een groot gevoel van veiligheid, wat voor mensen met kanker erg belangrijk is”.

Onze reizen in 2020

20/04/2020 – 24/05/2020: Domein Westhoek – Oostduinekerke
08/05/2020 – 15/05/2020: Vayamundo Kinkhoorn en Ravelingen – Oostende
25/07/2020 – 01/08/2020: De Postelhoef – Luyksgestel – Nederland
07/09/2020 – 11/09/2020: Hotel Sandeshoved – Nieuwpoort

Meer info betreffende prijzen en inschrijven vind je terug vanaf januari op onze website bij het vakantieaanbod.

Ontdek hier meer over onze cursussen: verder na kanker