Vacature: Stafmedewerker belangenbehartiging voor mensen met een chronische ziekte

Samana verenigt chronisch zieke mensen, vrijwilligers en mantelzorgers. Met een gedifferentieerd aanbod verstevigt Samana de weerbaarheid en het sociaal weefsel van mensen met een chronische ziekte, zorgbehoevende personen, hun mantelzorgers. Dit wordt gerealiseerd door de inzet van meer dan 25.000 vrijwilligers. Door haar werking komt Samana op voor de belangen van chronisch zieke mensen en mantelzorgers. 

Je takenpakket 

Vanuit de vele signalen die mensen met een chronische zelf aanbrengen wordt er werk gemaakt van de collectieve belangenbehartiging die de levenskwaliteit verhoogt van mensen met een chronische ziekte en hun omgeving. De ervaringskennis en deskundigheid van mensen met een chronische ziekte staat steeds centraal. 

 • Vanuit de signalen en ervaringen van mensen met een chronische ziekte maak je werk van de collectieve belangenbehartiging : je stelt kwaliteitsvolle besprekingsdossier op, ontwikkelt concrete voorstellen en maakt dat deze voorstellen gehoord en gerealiseerd worden. 
 • Je volgt de (politieke) actualiteit op, in het bijzonder de dossiers met betrekking tot mensen met een chronische ziekte. Je bereidt standpunten voor en werkt concrete acties uit om sterker te wegen op het beleid. 
 • Je ontwikkelt en ondersteunt een regionale werking belangenbehartiging zodat zoveel mogelijk mensen participeren en hun stem kunnen laten klinken. 
 • Je bouwt het Samana patiënten panel uit als extra troef om meningen en inzichten te verwerven van mensen met een chronische ziekte
 • Je ondersteunt beroepskrachten en vrijwilligers in hun rol op het vlak van belangenbehartiging en maakt dat ervaringen en kennis gedeeld worden en er geleerd wordt van elkaar. 
 • Om dit alles te realiseren ga je samenwerkingen aan en vorm je allianties met anderen om de krachten te bundelen te bereiken wat we voor ogen hebben. 

 Je profiel 

 Je hebt een bachelorsdiploma of gelijkwaardig door ervaring. 

 • Je hebt ervaring met en/of je bent geboeid door de leefwereld van mensen met een chronische ziekte en in een beleidsmatige aanpak van hun problemen. 
 • Actief luisteren en empathie zijn een basishouding, je bent in staat om de signalen die je beluistert om te zetten in aanbod en acties. 
 • Je bijt je graag vast in bepaalde dossiers, hebt zin voor initiatief en wordt gelukkig van innoveren. 
 • Je pedagogische en creatieve vaardigheden zijn goed ontwikkeld. 
 • Je hebt een analytische geest en kan onderzoeksgegevens vlot verwerken. 
 • Je communiceert vlot en je kan mensen enthousiasmeren en overtuigen.  
 • Ervaring met vrijwilligerswerk is een pluspunt 
 • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk 
 • Verplaatsingen in heel Vlaanderen schrikken je niet af. 

 Wij bieden 

 Een voltijds contract van onbepaalde duur. Werken bij Samana is werken in een professionele omgeving en boeiende sector met een grote variatie aan projecten. De ongedwongen spirit zal je wellicht ook bevallen.  Binnen een gedreven team krijg je de opportuniteit om je ambities waar te maken. We investeren in persoonlijke ontwikkeling en bieden kansen aan nieuw talent. Je kan uiteraard rekenen op een aantrekkelijk salaris (Berenschot G) in overeenstemming met je ervaring aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, glijdende werktijden,… 

 Zin om aan de slag te gaan bij Samana? 

 Zin in een loopbaan bij een organisatie die als beweging in de samenleving een verschil kan maken en die heel wat kansen biedt?  

Solliciteer dan via deze pagina!

Voor inlichtingen omtrent de vacature kan je terecht bij Liesbeth Schotte, Medewerker Selectie, via liesbeth.schotte@cm.be. 

Voor vragen specifiek over de jobinhoud kan je terecht bij Johan Tourné, Algemeen Directeur, via johan.tourne@samana.be.