Vacature - Senior Communicatiemedewerker

In het kader van de verdere uitbouw van de Samana werking is er momenteel een vacature voor een senior communicatiemedewerker voor het nationaal secretariaat te Brussel.

 

Samana verenigt chronisch zieke mensen, vrijwilligers en mantelzorgers. Met een gedifferentieerd aanbod verstevigt Samana de weerbaarheid en het sociaal weefsel van chronisch zieke mensen, zorgbehoevende personen en hun mantelzorgers. Dit wordt gerealiseerd door de inzet van 25.000 vrijwilligers. Door haar werking komt Samana op voor de belangen van chronisch zieke mensen en mantelzorgers.

 

Je takenpakket

 

Samana wil in de toekomst nog beter aan iedereen duidelijk maken waar zij voor staat en wat zij doet. Om dit te realiseren werd een strategisch plan opgesteld. Centraal in de dit plan staat het verhogen van de naamsbekendheid van Samana. Samana wil daarvoor gebruik van alle (moderne) communicatiemiddelen.

De senior communicatiemedewerker zet dit strategisch plan om in concrete marketing- en communicatieacties.  Tevens stroomlijnt hij/zij de interne en externe communicatie van de organisatie en brengt synergie in de communicatie op alle niveaus. Hij/zij zorgt ook mee voor de uitvoering hiervan.

Hij/zij ondersteunt vrijwilligers en beroepskrachten om op een klare en eenduidige manier te communiceren over de werking van Samana en mensen te motiveren om mee te doen.

Je profiel

  • Je hebt een Master diploma in communicatie of gelijkwaardig door ervaring.
  • Je bent in staat om de strategie van Samana te vertalen naar concrete communicatieacties
  • Je bent goed vertrouwd met e-communicatie en bent bedreven in het opzetten van monitoringsprocessen.
  • Naast je strategisch inzicht ben je ook een doener, en steek je snel de handen uit de mouwen om communicatie-uitdagingen die zich (onverwacht) aandienen op te nemen.
  • Je bent creatief, je beschikt over voldoende organisatietalent en hebt zin voor initiatief.
  • Je communiceert vlot naar verschillende doelgroepen
  • Je beschikt over goed ontwikkelde empathische vaardigheden
  • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk

 

Je rapporteert aan de directeur van Samana.

Wij bieden

Een voltijds contract van onbepaalde duur.

Werken bij Samana is werken in een professionele omgeving en boeiende sector met een grote variatie aan projecten. De ongedwongen spirit zal je wellicht ook bevallen.  Binnen een gedreven team krijg je de opportuniteit om je ambities waar te maken. We investeren in persoonlijke ontwikkeling en bieden kansen aan nieuw talent. Je kan uiteraard rekenen op een aantrekkelijk salaris in overeenstemming met je ervaring aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, glijdende werktijden,…

 

Zin om aan de slag te gaan bij Samana?

Mail je cv en motivatiebrief door aan Samana – t.a.v. ann.leo@samana.be. Voor meer info kan je terecht bij Johan Tourne – 02/ 246.47.92. of johan.tourne@samana.be