Solidariteitsactie 2020: informatie voor vrijwilligers

Samana vzw organiseert jaarlijks een solidariteitsactie in de vorm van een tombolatrekking. De opbrengsten van deze actie gaan enerzijds naar de werking van onze organisatie en anderzijds naar mensen met een chronische ziekte die door hun hoge medische kosten een financiële steun in de rug kunnen gebruiken. Kortom: mensen met een chronische ziekte kracht bijzetten. Dat is onze missie en dus ook het doel van deze actie.

Deelnemen aan de tombola kan door één of meerdere tombolaboekjes t.w.v. 5 euro aan te kopen. In elk boekje zitten zes lootjes die kans geven op één van de vele mooie prijzen zoals Sodeho-waardebonnen en een Audi A4. Mensen die een tombolaboekje willen kopen kunnen dit op twee manieren verkrijgen: ofwel via een rechtstreekse storting (zie meer info op deze pagina) ofwel via een lokale afdeling van Samana.

Normaal vond de tombolatrekking plaats op 8 mei. Dit is ook de datum die op de tombolalotjes staat. Door de coronacrisis werd de trekking uitgesteld naar vrijdag 23 oktober 2020.

Om van deze solidariteitsactie een succes te maken rekenen we alvast op de hulp van onze vrijwilligers. Hieronder lijsten we even op hoe jij je steentje kan bijdragen.

Verspreid onze boodschap

Onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ help je ons al een heel eind op weg door de actie mee te helpen verspreiden.
Heb je een Facebook-profiel? Dan kan je bijvoorbeeld onze oproep op Facebook delen onder je vrienden en familie.

Hoe doe je dat?

Verkoop via lokale afdelingen

Heeft jouw Samana afdeling lotjes besteld? Dan kan je heropstart van de verkoop opnieuw stimuleren aan de hand van een gepersonaliseerde brief. Je kan deze vanaf 19 mei aanmaken en bestellen via Genscom. Klik hier om naar de handleiding te gaan.

Indien je voornamelijk deur-aan-deur verkoopt hebben we twee kaartjes uitgewerkt die je kan overhandigen aan de koper. Hierop staat uitgelegd dat de tombolatrekking uitgesteld werd naar 23 oktober terwijl op de lotjes nog 6 mei staat.

Tombolaboekjes verkopen is mogelijk tot en met 15 oktober. Het weekend na de Dag van Chronisch Zieke Mensen op 11 oktober.

Alvast hartelijk dank voor je inzet!