Samen en toch alleen?

Een aanbod voor mantelzorgers die zich af en toe alleen voelen

Wanneer je je nu en dan alleen voelt, is dit best OK. Meer nog, eens alleen zijn kan deugd doen! Maar wanneer deze gevoelens van  ‘het alleen-zijn’ aanhouden, kan dit wel zwaar doorwegen.

Wil je dit aanpakken? Samana organiseert interactieve infosessies en workshops.

Infomomenten voor mantelzorgers die zich af en toe alleen voelen

Als mantelzorger denk, doe en voel je vooral in functie van de naaste voor wie je zorgt. Hierdoor heb je nog weinig tijd en ruimte voor jezelf. Daarnaast ben je ook dikwijls gebonden aan huis.

Wil je uit dit sociaal isolement komen, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen?

Tijdens dit ontmoetingsmoment gaan we in gesprek met elkaar, is er ruimte om ervaringen te delen en je zal merken dat je niet alleen bent met deze gevoelens.

Je krijgt wat achtergrond over de gevolgen van eenzaamheid en hoe je deze kan (h)erkennen.

Max. aantal deelnemers: 15 personen

Workshop voor mantelzorgers die zich af en toe alleen voelen.
Op zoek naar parels en snoeren… 

Wanneer je je regelmatig alleen voelt en je wil hier iets aan doen, bestaat er niet één standaardoplossing om deze gevoelens weg te gommen. Het ervaren van alleen-zijn is zoals een vingerafdruk: uniek.

Hoe jij met deze gevoelens omgaat, hangt af van jouw eigen persoonlijkheid én van jouw omgeving. Jij bent een persoon die iets kan en wil.

Alleen zijn deze ‘parels’ die in jou zitten door de bijzondere situatie waarin je als mantelzorger vertoeft, vaak ondergesneeuwd. Ook de verbinding die je hebt met anderen is persoonlijk: voor de ene is één vriend genoeg, een andere wil meerdere personen om zich heen. Welke verbinding heb je nog met mensen van vroeger, of wil je eerder nieuwe mensen leren kennen?

Deze ‘snoeren’ zorgen ervoor dat je er niet alleen voor staat.

In deze workshop gaan we op zoek naar persoonlijke parels en snoeren om sociaal isolement tegen te gaan: wat wil je voor jezelf doen en waar ben je goed in? Hoe kan je (terug) verbinding maken met anderen? We openen de ‘connectiebox’ en kijken met welke parels en snoeren jij een persoonlijk parelsnoer kan maken.
Max. aantal deelnemers: 15 personen 

De workshops werken verder op de informatie die je tijdens de infosessie kreeg. Wie een infosessie volgt kan daarna ook kiezen om verder rond het thema te werken in de workshops. Ook in het najaar worden nog infosessies en workshops gepland

Op zoek naar een sessie op het moment dat jou past? Klik hier.

Prijs:
  • € 3

Hier vind je alle infosessies en workshops voor mantelzorgers

Daar kan je ook online inschrijven.

Is dit de eerste keer dat je deelneemt aan een activiteit van Samana? Eerst even registreren voor je je inschrijft. Vergeet zeker je mailadres niet te vermelden!