Samana staat aan je zijde

Het coronavirus en de maatregelen die genomen worden, roepen vaak heel wat vragen op en maken het dagelijkse leven van mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers weer dat tikkeltje zwaarder. Samana staat aan je zijde en wil je waar mogelijk ondersteunen met praktische bijstand.

Samana mantelzorgtelefoon

Ben je mantelzorger en zit je met vragen? Of heb je even nood aan een luisterend oor? Bel onze mantelzorgtelefoon op het nummer 078 15 50 20 en krijg alle tijd die je nodig hebt om te vertellen waarmee je zit of om in vertrouwen je hart even te luchten bij iemand die begrijpt waarover je spreekt.
De Samana Mantelzorgtelefoon is iedere werkdag bereikbaar van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. De kostprijs is die van een zonaal gesprek, van waar in België je ook belt.

Samana boodschappenlijn

Heb je een verminderde weerstand door ziekte en is boodschappen doen dus uit den boze? Of kan je als mantelzorger wat extra hulp gebruiken bij het boodschappen doen? Bel naar onze gratis boodschappenlijn en wij brengen je boodschappen zo snel mogelijk aan huis. Je betaalt hierbij enkel voor je boodschappen. Het bellen naar de boodschappenlijn, het winkelen en de levering zijn gratis. De boodschappenlijn is bereikbaar op weekdagen van 10 tot 12 uur.

Het werkt als volgt:

  1. bel op weekdagen van 10 tot 12 uur naar 0800 95 001;
  2. een operator noteert wat je nodig hebt en vertelt onmiddellijk wat je dit gaat kosten;
  3. een boodschapper contacteert je om af te spreken wanneer hij de boodschappen kan leveren;
  4. bij levering betaal je volgens de met de bezorger afgesproken manier.

Samana activiteiten

Door de voorzorgsmaatregelen die gelden zijn we genoodzaakt om alle voorziene Samana groepsactiviteiten van maart te annuleren en waar mogelijk uit te stellen naar een latere datum. Alle informatie over de impact op de werking van Samana houden we bij op deze pagina.