Twee tinten Grijs

Samana vzw in Twee tinten grijs

Twee tinten grijs is een nieuwe realityreeks op één waarin klankman Pascal Braeckman en gitarist Jan Van Eyken acht weken lang onderzoeken hoe hun leven eruit kan zien na hun pensioen. In de eerste aflevering neemt Samana vzw hen mee als vrijwilliger op een bedevaartvakantie naar Lourdes.

Samana organiseert jaarlijks zo’n driehonderdtal vakanties op maat van mensen met een chronische ziekte en een lichamelijke beperking. Deze vakanties bieden hen én hun mantelzorgers de kans om in een begripvolle omgeving en met de nodige ondersteuning tot rust te komen. In 2019 mochten we zo meer dan 8 000 deelnemers op een vakantie begeleiden.

En de draaiende motor achter dit alles? Dat zijn onze vrijwilligers.
De aflevering brengt mooi in beeld hoe het is om als vrijwilliger mee te gaan met een vakantie van Samana. Pascal en Jan worden door hun ‘meter’ en ‘peter’ hartelijk ontvangen in het vrijwilligersteam en maken kennis met Irène en Georgette, de twee dames die ze moeten begeleiden tijdens hun bedevaartvakantie. Het is mooi om te zien hoe beide heren hun hart openen voor de vakantiedeelnemers en de bedevaart van A tot Z beleven. Inclusief de borrels.

Samana is de VRT dankbaar voor deze kans om aan een breed publiek duidelijk te maken hoe waardevol een engagement als vrijwilliger kan zijn. Voor jezelf én voor de mensen die je helpt.

Wie na het bekijken van de aflevering zin heeft gekregen om vrijwilliger te worden voor onze vakanties, kan terecht op deze pagina.

Aflevering gemist? Je kan de aflevering herbekijken via VRT NU.