Samana C'mon!

Het coronavirus heeft ons allen ‘geraakt’. De zoektocht naar activiteiten en sociaal contact is meer dan ooit een ware uitdaging. Samana C’Mon! wil mensen inspireren via een aantal opdrachten die ‘raken’. We dagen je uit om iets te doen!

Hoe gaat het precies in z’n werk?

 1. Kies een van onze opdrachten die jij leuk vindt.
 2. Stuur je opdracht (of een foto of beschrijving ervan), samen met je naam en telefoonnummer door naar veerle.vanderkelen@samana.be
 3. Kort daarna bellen we je op om te horen hoe jij dit ervaren hebt.

En misschien win je wel een leuke prijs!

Wens je vooraf meer info? Neem dan contact op met Veerle door te bellen naar 09 267 53 57 of te mailen naar veerle.vanderkelen@samana.be.

De opdrachten waaruit je kan kiezen

 • Maak een collage met kranten en tijdschriftartikels met als thema bv mijn leven door corona of mijn coronagevoel.
 • Schrijf voor jezelf een 7-tal opdrachten op een kaartje: dingetjes die al lang hebt uitgesteld, die je graag zou doen. Deponeer ze in een bokaal. Elke morgen trek je een kaartje en elke avond schrijf je op de achterkant van het kaartje wat ervan geworden is, hoe je daarbij voelt. Stuur je leukste opdracht door naar ons.
 •  Wandel naar een straat die je niet kent, kies daar een huis uit dat je aanspreekt, trek een foto, en schrijf je verhaal alsof jij in dat huis zou wonen: fantaseer, droom, … Zet je verhaal op papier en stuur het ons door.
 • Schijf een recensie over een boek dat je onlangs las, een film die je onlangs zag en die je heel bijzonder vond en zeker of helemaal niet zou aanraden
 • Verzamel een mooie foto of prent en probeer die na te tekenen, schilderen, … Stuur ons een foto van je creatie door.
 • Zet een stuk klassiek muziek op en tracht de verschillende instrumenten te onderscheiden; probeer over elk instrument meer info te bekomen. Stuur ons de titel en uitvoerder van je muziekstuk door.
 • “Tableau vivant”: probeer een beroemd schilderij uit te beelden met attributen uit bv je keuken … Trek er foto van en leg die naast het origineel.
 • Maak een herinneringsdoos bv voor après-corona, voor 2022, voor … : maak eerst een mooie doos ( bv  schoendoos bekleden ) en verzamel dan allerlei om in de doos te stoppen die jou later als je de doos terug opendoet aan de periode waarvoor de doos werd gemaakt. Maak een foto van je doos en stuur ons deze door.
 • Maak een “dankjewelboom”: teken een aantal blanco blaadjes en knip ze uit, neem ergens een mooie tak met zijtakken en plant hem in een pot, schrijf gedurende een periode elke dag iets op waarvoor je dankbaar was op een blaadje, hang dat blaadje aan de boom.
 • Maak een herfstwandeling. Ga op zoek naar 3 natuurelementen: een vrucht, een afdruk een dier, een gevallen blad, … Maak hiervan een foto en verzin er een kort (al dan niet kook-) verhaaltje bij.
 • Ga op zoek naar 5 natuurelementen en zoek er een bestaand lied bij. Stuur een foto van het element en de titel en uitvoerder van je lied door.