Overlegtafels mantelzorg

Jouw verhaal is waardevol

Als erkende mantelzorgvereniging komt Samana op voor jouw belangen. We ijveren voor een beleid dat beter aansluit bij de behoeften en knelpunten die mantelzorgers in hun dagelijks leven ervaren. Zodat je inzet de maatschappelijk erkenning, waardering en respect krijgt die ze verdient.

Om die behoeften en knelpunten in kaart te brengen, luistert Samana naar de ervaringsdeskundigen: jij en andere mantelzorgers.
Alleen zo kan Samana krachtige voorstellen ontwikkelen die een positief verschil maken.

Neem deel aan een Overlegtafel in jouw buurt

Samana organiseert doorheen het jaar en in heel Vlaanderen en online tal van Overlegtafels. Telkens rond één specifiek thema of knelpunt.

Een Overlegtafel is een fijne manier om in contact te komen met andere mantelzorgers die zich in een gelijkaardige situatie bevinden. Je krijgt er de kans om jouw verhaal te delen en ervaringen uit te wisselen. We zoomen in op de knelpunten waar jij en andere mantelzorgers tegenaan lopen en gaan samen op zoek naar ideeën ter verbetering.

  • Duurtijd +- 2,5 uur
  • Sessies vinden verspreid over heel Vlaanderen plaats
  • Er komt telkens één thema aan bod
  • Er zijn ook enkele online sessies

Heb je vragen of wil je graag wat extra informatie? Mail dan naar mantelzorg@samana.be!

Thema ‘Mantelzorg en werk combineren’

Het eerstvolgende thema van onze Overlegtafels is mantelzorg en werk combineren.

Ben jij een mantelzorger die werk en zorg combineert? Of zou je dat wel willen maar lukt het je niet om hier een werkbaar evenwicht in te vinden? Neem dan deel en vertel ons jouw verhaal tijdens één van onze Overlegtafels.

Of deel je ervaringen hier

Ook buiten onze Overlegtafels willen we graag jou ervaringen horen. Zo kunnen we de knelpunten in mantelzorg in kaart brengen en anderen helpen.