Je bent zoveel sterker, met een buddy aan je zijde

Zit je door een psychische kwetsbaarheid niet zo goed in je vel? Dan voel je je wellicht ook niet altijd echt begrepen en trek je je misschien wel terug uit het sociale leven.

Via de buddywerking wil Samana specifieke ondersteuning geven aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dat doen we door hen te koppelen aan een zogenaamde ‘buddy’, een vrijwilliger die op regelmatige basis samen met de psychisch kwetsbare persoon dingen gaat doen waaraan ze beide plezier beleven. Dat kan gaan van samen een wandeling maken of iets gaan drinken, tot actief samen sporten of zich creatief uitleven in een gezamenlijk project.

Voor sommige mensen opent deze vorm van contact de weg om makkelijker zelf de stap te zetten naar nieuwe contacten. Anderen bouwen een hechte band op met ‘hun’ buddy, wat resulteert in een langdurige oprechte vriendschap. In beide gevallen is de opdracht van de buddy meer dan geslaagd.

Samenwerking

Voor dit project werkt Samana samen met Buddywerking Vlaanderen.

Het loopt momenteel in de regio’s Antwerpen, Mechelen-Turnhout, Waas en Dender en Oudenaarde-Aalst. Neem gerust contact op met jouw regionaal secretariaat voor meer informatie.

Wist je dat?

Bezoek aan huis

Wist je dat Samana op bezoek aan huis gaat bij mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers?

Lees meer

Telefonisch contact

Wist je dat Samana telefonisch contact aanbiedt voor mensen met een chronische ziekte of mantelzorgers?

Lees meer