Ontmoeting in groep

Door middel van een heel divers aanbod aan activiteiten in groep betrekt Samana mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers sterker bij het sociale leven in hun buurt. Want actief deelnemen aan de maatschappij doe je door samen te komen met andere mensen, ongeacht ziekte of gezondheid. En hoe kan dat beter dan door samen dingen te doen die je echt interesseren?

Bij Samana ben je welkom op:

  • Ontmoetingsactiviteiten: gewoon voor een gezellige babbel bij een tas of een glas.
  • Ontspanningsactiviteiten: verzet je zinnen door dingen te doen die je voldoening geven én ontspannen; sportief, creatief, recreatief, intellectueel of op welke wijze dan ook.
  • Uitstappen: breek uit je eigen kleine wereld door samen met anderen dingen te gaan ontdekken.
  • Contactmomenten met lotgenoten: wissel van gedachten en leer van mekaar hoe om te gaan met diverse aspecten van leven met een chronische ziekte. Het aanbod voor lotgenoten ontdek je in onze brochure ‘Ontdek je kracht’.

Vraag naar het ontmoetingsaanbod in je buurt via jouw regionaal secretariaat.

Voor mantelzorgers hebben we ook heel wat specifieke groepsactiviteiten, zoals Mantelzorgcafés, uitstappen, …. Je ontdekt  het allemaal op de kalender van Ma-zo.be.

Ben je niet echt een ‘groepsmens’? Dan zoek je misschien eerder naar contact op maat.

Wist je dat?

Ma-zo.be

Wist je dat er een online netwerk voor mantelzorgers bestaat? Op Ma-zo.be kan je van maandag tot zondag terecht...

Lees meer

Johh Trofee

Wist je dat Samana ook een JOHH-trofee organiseert voor jonge helpende handen en jonge mantelzorgers?

Lees meer

Samana Magazine

Wist je dat Samana ook een eigen magazine heeft? Je ontdekt er boeiende verhalen over de leefwereld van mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers, en zoveel meer...

Lees meer