Zelfzorg voor mantelzorgers

Zorg je voor iemand die ziek is of bijkomende zorgen nodig heeft ? Dan ben jij een mantelzorger. Mantelzorger zijn is niet altijd gemakkelijk. Soms heb je als mantelzorger een steuntje in de rug nodig. Samana helpt je daarbij.


‘Zelfzorg voor mantelzorgers’ is een online training waarmee Samana je draagkracht wil vergroten. Zo ondersteunen we je ook op een digitale manier. In deze training vind je theoretische uitleg door een experte, tips, oefeningen en getuigenissen van andere mantelzorgers. Je leert zo de balans tussen draaglast en draagkracht te bewaren en goed te zorgen voor jezelf


De training bestaat uit 9 sessies, rond 7 verschillende thema’s zoals: communiceren met de persoon voor wie je zorgt, grenzen stellen, voor jezelf zorgen, steun vragen, enz.


Elke sessie bestaat uit:

  • Uitleg en informatie door een experte
  • Getuigenissen van andere mantelzorgers: hoe gaan zij om met de situatie, welke problemen ervaren zij?
  • Tips en methodieken die je helpen in je mantelzorgsituatie
  • Oefeningen die je zelf kan maken om anders met je situatie leren om te gaan

Van bij je thuis


Je doorloopt deze training op je eigen PC, in je eigen tempo en op een moment dat het jou past. Je doet dit in je eigen omgeving, van bij je thuis. Een cursus aangepast aan jouw behoeften en mogelijkheden dus.


Prijs:

Als CM-lid én mantelzorger kan je deze training gratis volgen.
Geen CM-lid? Voor € 25 sluit je aan bij de mantelzorgvereniging Samana en vraag je een login aan.Klik hier om een account aan te maken Of Klik hier om in te loggenBlijf op de hoogte

Vul hieronder je e-mailadres in, dan houden we je regelmatig (maar zeker niet te vaak) op de hoogte van onze werking en diensten en bezorgen we je informatie die voor jou interessant kan zijn.