Gelezen

De staat van de prostaat - Prof. Piet Hoebeke

Waarvoor dient de prostaat? En hoe weet je of je prostaatproblemen hebt? Kan je prostaatproblemen preventief opsporen?

 
De helft van de wereldbevolking heeft een prostaat en een kwart van die bezitters krijgt er ooit in zijn leven last van. Maar echt graag praat men daar niet over. Daardoor bestaan er veel misvattingen over het orgaan en worden uiteenlopende aandoeningen vaak op een hoopje gegooid. Als die bovendien niet serieus genomen worden of onopgemerkt blijven, kan dat voor grotere problemen zorgen dan het bezoekje langs achteren.

Waarvoor dient de prostaat? Hoe weet je of je prostaatproblemen hebt? Kun je prostaatkanker preventief opsporen? Veroorzaken prostaatproblemen impotentie? Er doen veel verwarde vragen de ronde. Gelukkig is daar topdokter Piet Hoebeke (UGent) om duidelijke antwoorden te formuleren in alweer een geweldig werk.
Topdokter Piet Hoebeke is uroloog en auteur van het boek ‘De Penis, weetjes en neepjes voor dagelijks gebruik’ en ‘Gender in de blender, ontdek jouw seksuele identiteit.
In zijn boek makt Piet Hoebeke bespreekbaar wat voor velen onbespreekbaar lijkt. Dat doet hij in een voor iedereen begrijpbare taal.

De staat van de prostaat
Prof. Piet Hoebeke
Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
184 blz. – 20,99 euro