InZich(t)

Heb jij een chronische ziekte? Dan kreeg je waarschijnlijk al te maken met een negatieve beeldvorming die pijn kan doen. In 2023 wil Samana jouw stem laten horen in een nieuw project genaamd Inzich(t). Een project rond fotografie, zelfontwikkeling en de troeven die mensen met een chronische ziekte in zich dragen.  

Aan de hand van vijf inspiratiesessies kwamen de deelnemers uiteindelijk tot een professioneel zelfportret dat hun kracht in beeld bracht. Doorheen deze vijf sessies lag de focus op inzicht krijgen in hoe zij, als personen met een chronische ziekte, kracht vinden in zichzelf. Doorheen de sessies leerde onze fotografe Evy Raes hen ook een basiskennis rond fotografie, voorkennis was dus zeker niet vereist! Zo kregen ze ten volle de kans om hun portret vorm te geven zoals zij dat wilden. Het uiteindelijke zelfportret mocht dan ook breed worden bekeken en moest dus zeker niet per se hun gezicht bevatten. Ze bepaalden volledig zelf hoe het resultaat eruit zou zien!

Deze zelfportretten zullen in november 2023 te zien zijn in Vlaanderen, in het kader van de Dag van de Verdraagzaamheid. Kan jij één van de zelfportretten spotten in jouw buurt? 

Voor extra info en vragen kan je terecht bij julie.jannes@samana.be