Afscheid van 2 collega's

Deze maand namen we afscheid van collega’s Eliane en Lutgard. Ze namen graag de tijd om onze vrijwilligers nog een woordje toe te spreken.

De brief van Eliane

Afscheid nemen is altijd een beetje terugblikken.

Ik had het me wel effe anders voorgesteld.  Het plan zat netjes in mijn  hoofd:  afronden, overdracht regelen, en vooral op een deugddoende manier afscheid nemen van vrijwilligers en collega’s. En toen kwam een virus genaamd Covid-19 en zaten we allemaal in ons kot…:  geen vergaderingen, geen deugddoend afscheid, geen middagsnack samen met collega’s.  Geef toe: thuis online-vergaderen is een vrij steriele bedoening, waarbij alle lichaamstaal ver zoek is.

Maar 2020 is zeker niet het jaar dat mijn herinneringen aan Samana zal besmeuren.

En ik ben er zeker van dat er een moment komt dat ik op een warme manier merci kan zeggen aan collega’s en vrijwilligers.

Merci voor alle projecten die we samen hebben kunnen realiseren.
Merci voor de zuurstof die we aan mekaar gaven om verder te doen als het wat moeilijker ging.
Merci voor de slappe lach om situaties die een slapstick waardig waren.

Maar wat me vooral zal bijblijven is de solidariteit die er leeft om samen met kwetsbare mensen stappen te zetten.
Zij zijn onze ‘compagnons de route’ geworden en het doe me deugd dat ik daar mijn steentje heb kunnen toe bijdragen.

Eliane

De brief van Lutgard

Lieve vrijwilligers

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Na 45 loopbaanjaren (42 jaar CM, waaronder 25 jaar ZZ/Samana ‘1978-1983 & 2001-2020’) is ook mijn tijd van gaan gekomen.

Maar dit kan ik niet zomaar doen, zonder jullie nog van harte te bedanken. Het is dankzij jullie dat ik deze job mocht en kon doen. Jullie grenzeloze inzet, immens enthousiasme en warme vriendschap, gaven mij de grootste boost om er zo goed als mogelijk te zijn voor de vakantiegasten, maar ook voor jullie, de vrijwilligers.

Meermaals heb ik mezelf kunnen inleven tijdens een vakantie of bedevaart, waardoor mijn bewondering en respect naar jullie alleen maar groeide.

Mijn hart zal altijd warm worden wanneer ik zal terugdenken aan deze mooie tijd. Het is voor mij dan ook een hele geruststelling dat ik jullie achterlaat in zeer goede handen!

Nogmaals DANK voor de fijne samenwerking! Nog veel plezier, geluk, gezondheid en voldoening in jullie privéleven en jullie leven bij Samana.
Het gaat jullie goed!

Het is geen doei of dag, maar tot ziens, met een glimlach!

Lutgard