Mieke Hollaert

100 000ste lid van Samana in de bloemetjes gezet!

Lidmaatschap sinds 2021

Samana voert al enkele maanden actief een leden-wervingscampagne. Voordien hanteerde Samana geen officieel lidmaatschap met registratie en lidkaart. De duizenden vrijwilligers en deelnemers werden automatisch als onderdeel van de Samana familie beschouwd.

Twee redenen trokken de Raad van Bestuur van Samana over de schreef om het officieel lidmaatschap toch in te roepen. Door heel precies te weten wie onze leden zijn en wat zij van de vereniging verwachten, kan Samana hen gerichter informeren en een aanbod op maat bieden. Want momenten op maat zorgen voor energie en maken mensen krachtiger.

Een andere, belangrijke, reden waarom Samana zich als sterke en autonome vereniging wil profileren, is om een antwoord te bieden aan de overheid die steeds meer twijfelt aan het belang van organisaties uit het middenveld zoals Samana. Hoe meer leden zich registreren, hoe duidelijker de impact van onze organisatie wordt. We tonen op die manier dat Samana écht nodig is!

Sonja Becq, algemeen voorzitter Samana vzw

Samana verwelkomt 100 000ste lid

Vorige week, na slechts enkele maanden, mochten wij al het 100.000ste lid verwelkomen, mevrouw Mieke Hollaert uit Kruisem. Zij engageert zich ook als vrijwilligster in de plaatselijke Samana-afdeling. Over haar engagement zegt ze: “Zorgen voor mensen maakt me gelukkig. Door het contact met chronisch zieke mensen of mensen met een beperking leer je ook je eigen situatie relativeren.”
Op vrijdag 24 september 2021 zette Sonja Becq, algemeen voorzitter van Samana, Mieke Hollaert dan ook graag in de bloemetjes.

Sonja Becq: “Samana is een vereniging van mensen met een chronische ziekte, mantelzorgers en vrijwilligers. Die diversiteit maakt ons sterk. Samen sterker om voor mekaar te zorgen, samen sterker in de verdediging van de belangen van onze leden.”

Honderdduizendmaal bedankt

Samana wil alle mensen die de oproep om lid te worden massaal gevolgd hebben, bedanken!

Ben je zelf nog geen lid en wil je dat graag worden? Klik hier.