Vrijwilligers begeleiden hulpbehoevenden op vakantie

Samana organiseert vakanties voor mensen voor wie het niet zo evident is om zomaar even de valiezen te pakken en op reis te vertrekken, door ziekte of handicap bijvoorbeeld. Of voor hulpbehoevenden die er eens een weekendje tussenuit willen, alleen of met familie, vrienden of hun mantelzorger.


Tijdens die reizen staan super gemotiveerde en goed opgeleide vrijwilligers altijd klaar voor advies, begeleiding en animatie van de vakantiegangers. Bovendien is er ook altijd een vrijwillige verpleegkundige aanwezig die instaat voor de zorgcoördinatie.


Naast groepsreizen zet Samana ook steeds meer in op een gepersonaliseerd aanbod van individuele reizen voor chronisch zieke mensen of hulpbehoevenden. Dat vraagt zo mogelijk nog meer inzet van de betrokken vrijwilligers, maar geeft daar tegenover ook een andere voldoening. Als vrijwilliger kan je op die manier bijvoorbeeld mensen begeleiden naar een bestemming waar je zelf heel graag naar toe gaat of bij activiteiten die je zelf heel graag doet.


Het vakantieaanbod van Samana wordt georganiseerd vanuit de regio’s - specifiek voor mensen uit de regio - en nationaal. Hierbij komen de vakantiegangers van over heel Vlaanderen. Als vrijwilliger kan je dus kiezen hoe en waar je je wenst te engageren.
Blijf op de hoogte

Vul hieronder je e-mailadres in, dan houden we je regelmatig (maar zeker niet te vaak) op de hoogte van onze werking en diensten en bezorgen we je informatie die voor jou interessant kan zijn.