Vakanties voor wie wel wat ondersteuning kan gebruiken

Heb je nood aan vakantie maar is het door ziekte of handicap niet zo evident om zomaar je valiezen te pakken en op reis te gaan? Of wil je er eens een weekendje tussenuit - alleen of met familie, vrienden of je mantelzorger - maar heb je ook dan ondersteuning nodig? Dan ben je bij Samana aan het juiste adres!Het reisaanbod van Samana omvat vakanties en uitstappen die aangepast zijn aan de noden en wensen van mensen met een chronische ziekte, mensen met een handicap en hun mantelzorgers. Het omvat zowel groeps- als individuele vakanties in binnen- en buitenland. Daarnaast verzorgen we jaarlijks ook nog een tiental bedevaarten.


Maar we zijn er ook voor mensen met een ziekte of beperking die hulp of begeleiding nodig hebben om letterlijk of figuurlijk hun grenzen te verleggen. Samen met hen werken we vakanties op maat uit waarin ze ervaringen en vriendschappen met anderen kunnen delen en sociaal contact creëren.


In totaal organiseert Samana jaarlijks bijna 300 vakanties waardoor zorgbehoevende mensen en hun familie op een ontspannen manier de wereld kunnen blijven ontdekken en cultuur opsnuiven. Daarnaast is elke reis ook een kans om nieuwe mensen te leren kennen en is het voor mantelzorgers vaak een welgekomen kans om even op adem te komen.


De realisatie van dit vakantieaanbod is enkel mogelijk dankzij de inzet van duizenden goed opgeleide en gemotiveerde vrijwilligers.


BEKIJK HIER ONZE VAKANTIEBROCHURESBlijf op de hoogte

Vul hieronder je e-mailadres in, dan houden we je regelmatig (maar zeker niet te vaak) op de hoogte van onze werking en diensten en bezorgen we je informatie die voor jou interessant kan zijn.