Samana brengt mensen bij mekaar

Uit onderzoek en ervaring weten we dat contact met lotgenoten een bijzonder positieve invloed heeft op het herstel- en aanvaardingsproces van jong chronisch zieken. Daarom brengt Samana je on- en offline samen met mensen waarmee je over je situatie kan praten en met wie je je gevoelens open en oprecht kan delen.


Het hele Samana-aanbod rond lotgenotencontact vind je op de website bondgenoot.be. Daar kan je verhalen van andere mensen die geconfronteerd werden met een chronische aandoening en je kan er ook je eigen verhaal kwijt. Daarnaast vind je er informatie over patiëntenverenigingen, wetgeving over ziekte- en invaliditeitsverzekeringen, een activiteitenkalender enz.

Omwille van de persoonlijke relatie is mantelzorger worden in de meeste gevallen een rol waar je geleidelijk aan in rolt. Wat praktische hulp na een ziekenhuisopname bijvoorbeeld vloeit vaak over in een langdurige mantelzorg.


BEKIJK HIER ONZE BROCHURES KRACHT & WEERBAARHEIDBlijf op de hoogte

Vul hieronder je e-mailadres in, dan houden we je regelmatig (maar zeker niet te vaak) op de hoogte van onze werking en diensten en bezorgen we je informatie die voor jou interessant kan zijn.